Recomanacions de pel·lícules

with No hi ha comentaris

La setmana passada us vam publicar recomanacions de sèries relacionades amb noves tecnologies . Avui hem fet el mateix però amb pel·lícules relacionades amb la història de les telecomunicacions, Internet, noves tecnologies, xarxes socials, món digital i relacions a través de la xarxa.  Aquí va el nostre llistat:

  • Matrix

Any: 1999

Director: Lilly Wachowski i Lana Wachowski

Repartiment: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

Narra l’aventura de Neo, un hacker que és convocat pel moviment de resistència liderat per Morfeo, que lluita contra la dominació d’humans per màquines. Morfeo li ofereix dos pastilles de diferents colors: amb una continuarà amb la il·lusió i amb l’altra descobrirà la veritat

Una història de submissió a la intel·ligència artificial, programació i de qüestionar-se la realitat que va revolucionar els efectes especials i les pel·lícules de ciència-ficció a finals del segle XX. Tens curiositat per saber què és Matrix?

  • Her

Any: 2014

Director: Spike Jonze

Repartiment: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara

Theodore és un home solitari en procés de divorci que es dedica a escriure cartes emotives per a altres persones. Després de veure anunciat un nou i avançat sistema operatiu, el primer amb intel·ligència artificial, decideix comprar-lo per veure si com diuen, entén, escolta i coneix. Només començar queda encantat amb “Samantha”, una carismàtica veu femenina sensible i sorprenentment divertida.

  • Descifrando Enigma

Any: 2014

Director: Morten Tyldum

Repartiment: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode 

Basada en una història real, el matemàtic Alan Turing junt amb el seu equip, van ser els qui van crear la màquina “Enigma”, encarregada de desxifrar els missatges codificats dels nazis durant la Segona Guerra Mundial.Repartiment:

Lluny de ser admirat com un heroi, Alan fou jutjat i condemnat per la seva orientació d’homosexual.

  • La red social

Any: 2010

Director: David Fincher

Repartiment: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

La pel·lícula tracta de com Mark Zuckerberg, l’any 2003, comença a crear la xarxa social més important del món, que actualment compta amb més de 2.000 milions d’usuaris.

  • Ready Player One

Any: 2018

Director: Steven Spielberg

Repartiment: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelson

Basada en la novela d’Ernest Cline, la pel·lícula ens situa a l’any 2045 i el món està a l’extrem del caos i el col·lapse. La gent però, ha trobat la salvació a “Oasisi”, un enorme univers de realitat virtual. Quan mor el seu creador, James Halliday, deixa la seva immensa fortuna a la primera persona que trobi un ou de Pasqua digital que ha amagat en algun lloc d’Oasis, desencadenant una competició que involucra al món sencer.

  • 10.000 Km

Any: 2014

Director: Carlos Marqués-Marcet

Repartiment: David Verdaguer, Natàlia Tena

L’Àlex i en Sergi són una parella consolidada de Barcelona que estan pensant tenir fills. L’Àlex és fotògrafa i rep una beca per anar a estudiar a Los Angeles durant un any, prenent la decisió de mantenir una relació a distància.

Podrà l’amor sobreviure als 10.000 km que separen les dues ciutats?

  • Ralph rompe Internet

Any: 2018

Director: Phil Johnston, Rich Moore

Ralph, el dolent dels videojocs i la seva companya Vanellope, s’ho hauran de jugar tot viatjant per les xarxes en busca d’una peça de recanvi que salvi Sugar Rush, el videojoc de Vanellope.

Per a complicar més les coses, Ralph y Vanellope depenen dels ciutadans d’Internet, els anomenats “ciudanets” per a que els ajudin a desenvolupar-se en aquest perillós món.

Quina més afegiries a la llista?