Consells WIFI

with No hi ha comentaris

Avui en dia internet es una eina que fem servir per quasi tot, i més ara en aquests dies de confinament on ens serveix d’eina per seguir treballant o mantenint la relació amb familiars i amics, així com també per distreure’ns i passar l’estona mirant sèries i pel·lícules o bé jugant on-line.

Molts cops confonem la connexió a Internet amb la connexió WiFi de casa, que són dos conceptes diferents. Podem tenir una bona connexió a Internet amb un bon ample de banda però una mala cobertura WiFi a la casa, fet que ens farà baixar la qualitat i velocitat del servei sol·licitat i pot suposar un problema si tens diversos dispositius connectats i repartits per casa.

Tot seguit li deixem alguns consells per millorar la senyal WiFi a casa seva:

1. On ubicar el router?

Hem de tenir en compte que totes les parets, portes i sostres de la nostra casa, influiran en la senyal del WiFi. Llavors, la col·locació del router o encaminador és essencial per gaudir d’una bona connexió, per aquest motiu el millor es instal·lar-lo en un lloc cèntric de la casa, o al punt de la casa on més ens connectem. A una altura mitja-alta i sense que tingui elements que el tapin. Molts cops el volem amagar darrere del televisor o dintre d’un moble i ja li estem ficant la primera barrera.

2. Posició de les antenes

Lo ideal és col·locar les antenes en perpendicular, una en horitzontal i l’altra en vertical. Com va calcular un enginyer d’Apple fa uns anys, la recepció radio es maximitza quan tant el dispositiu del client com el punt d’accés o router WiFi coincideixen en la polarització (horitzontal i vertical).

 

3. Evita interferències

Segurament hauràs observat que a casa teva arriba el senyal d’altres connexions veïnes. Avui dia els routers vénen configurats perquè les senyals no es destorbin i no ocupin la mateixa freqüència, però si tens curiositat i ho vols comprovar, han diferents apps per fer-ho com és WiFi Analyzer i programes com inSSIDer.

Utilitzant un canal que estigui lliure d’interferències, la qualitat del senyal WiFi millorarà, i amb ella la velocitat de connexió, al no haver errors per interferència.

 

4. Escull entre 2,4 GHz i 5 GHz

Si tens un router amb banda dual, també és convenient saber quan connectar els teus dispositius a la banda de 2,4Ghz o a la de 5Ghz. Cada una d’elles té característiques diferents, amb lo qual val la pena diferenciar entre una o l’altra segons les necessitats. Aquest és un quadre comparatiu:

WIFI 2,4 GHz 5 GHz
CANALS 14 canals 25 canals
INTERFERENCIES Més interferències Menys interferències
VELOCITAT MÀXIMA Menys velocitat Més velocitat
COBERTURA Més cobertura Menys cobertura
ESTÀNDARD IEEE 802.11b, 802.11g, 802.11n
(B, G y N)
IEEE 802.11a, 802.11n, 802.11ac
(A, N, AC)

També va bé diferenciar segons les necessitats de connexió. Per exemple, utilitzar la xarxa de 5 GHz per dispositius o serveis que necessitin velocitats altes i poca latència com poden ser aplicacions de streaming o joc online, i deixar la xarxa de 2,4 Ghz pels dispositius mòbils o per navegació web i consulta del correu electrònic.

Podràs identificar la xarxa 5GHz perquè hi haurà un 5G al final del SSID o nom de la xarxa (que normalment s’identifica amb el número de client).

 5. Connecta tot el que puguis per cable

Sembla un consell senzill , però tots els equips que estiguin prop del router i puguis connectar per cable, serà millor que tenir-los per WiFi. Així podràs disposar de tot l’ample de banda disponible i a la vegada, descarregar de dispositius la xarxa WiFi, amb lo qual li milloraràs el rendiment.

És molt recomanable per serveis i dispositius que necessiten qualitat de connexió i latències baixes, i que normalment estan prop del router, com poden ser smart TV’s o vídeo-consoles, i també per aplicacions i contingut en streaming o també en vídeo-conferències per teletreball, per evitar possibles talls en les converses.

6. Si tens qualsevol dubte, contacta amb nosaltres

Si seguint tots aquests consells, encara veus que la teva xarxa WiFi no funciona del tot bé, contacta amb nosaltres i mirarem quina solució és la més adequada pel teu cas.

Ens pots enviar un e-mail a info@lacalafibra.net o trucar a qualsevol de les nostre oficines:

  • L’Ametlla de Mar: 877916000
  • El Perelló: 877916070
  • Camarles: 877916090

 

 

Leave a Reply