¿Com aconseguir que els nens naveguin per la xarxa de forma segura?

with No hi ha comentaris
Aquests dies l’ús d’internet amb el confinament ha augmentat de forma notable, en especial entre els nens i adolescents. Gràcies a internet, xarxes socials, mòbils i videojocs el període d’aïllament no està sent tan difícil de portar. Ja que les nostres possibilitats de relacionar-nos, aprendre o simplement gaudir del nostre oci s’ha traslladat a les pantalles dels nostres aparells electrònics.
D’altra banda la xarxa s’ha postulat, no tan sols per l’oci, sinó com a eina d’estudi perquè els nostres fills puguin continuar estudiant des de casa.
Però hem de prestar atenció, de com gaudir d’aquest avantatge de forma més profitosa per optimitzar i protegir-los del seu ús.

Com planificar un confinament digital convenient.

Planifica el dia a dia, serà difícil però val la pena. A causa del teletreball, l’atenció dels nostres petits, la feina de casa…no podem estar al 100% alerta amb l’ús que hi fan els més petits de casa.

  • Planifica les connexions.
  • Fixar horaris d’estudi i d’oci.
  • Limita el temps de cada horari.
  • Dona un bon exemple.
  • Limita l’ús d’algun aparell electrònic.
  • Ajudat d’algun sistema de control parental.
  • Instal·la un bon antivirus.
  • Inculca’ls, explica als teus fills que mai han de revelar cap dada personal amb estranys.
  • Ensenya als teus fills a no descarregar-se arxius contingut poc fiable.

 

Com sabem si les aplicacions que utilitzen els nostres fills són segures?

Existeixen diferents aplicacions que permeten als pares generar més seguretat als fills a l’hora de navegar per internet.
Aquestes permeten configurar la web per bloquejar les pàgines no desitjades., o inclús veure l’historial de navegació dels teus nens.
Una d’elles és Qustodio Control Parental, aquesta serveix per filtrar els llocs webs, i cada cop que el teu fill/a intenta entrar a un lloc web bloquejar t’envia notificacions al teu telèfon.
També existeixen diferents eines com Family Link de Google, permet veure l’activitat del nen/a, controlar el temps d’ús, administrar aplicacions, bloqueig o permisos per les que es vulgui descarregar al Google Play Store.
En cas de tenir iPhone, iPad o iPod pots controlar el temps d’ús en aplicacions, llocs web i altres espais. També pots fixar límit d’ús i restriccions de contingut privat.